20.10.2021

Bok 05-06-05-2012

mai 4, 2012 av  
Kategorisert under Personlig

Svindyre 30 sekunder, klare synspunkter om OL i Oslo anno 2022 såvel som russetid, knuter og villvest. Noen tanker blir det også om politikere som vil ta liv fremfor å bevare liv, hva tvil kan gjøre og bakeverkenes foretreffeligheter.

Etter fem kommer seks og den første maiuken har straks nådd sin finale.

Først ble det sommer. Trodde man. 20+ grader og fullt liv. Så falt temperaturen. Det snakkes om snø enkelte steder. Ting snur fort. Slik er det med livet også. Mange tanker går til de etterlatte etter svømmeren Alexander Dale Oen som bare ble 26 år gammel. Om man kan dø av for mye og hard trening? Ja. Jeg tror det desverre er mulig.

Det samme gjelder ved å ta seg til rette ovenfor dyr. Selv det med kjælne villdyret har instinkter og man kan ikke klandre et dyr for å være nettopp et dyr. Å posere bak eller foran en geopard er ikke risikofritt. Selvom det kanskje virker uforståelig for noen i 2012.

Det er en av to ting jeg har lyst å være veldig klar på idag: Kåre Willoch har helt rett når han sier at familier vil legge etter i samfunnet idag, fordi den sittende regjeringen fører en politikk som er familiefiendtlig og som promoterer å ta liv fremfor å bevare liv. Akkurat slik man gjorde i det gamle Sovjetunionen. Man kalte det noe annet og menneskene er forskjellige. Men ideene er de samme og like forkastelige.

Personlig vil jeg aldri igjen stemme på en politiker som forfekter slike holdninger.

Det andre jeg vil tale til livs er Oslo sine planer om å søke Vinter-OL i 2022. Nei takk. Dette ønsker jeg meg virkelig ikke. Bruk pengene på nye sykehjemsplasser, mer T-bane og hjelp de vanskeligstilte istedet.
Har ikke politikerne lært noe av Flexus og Holmenkollbakken?

Er alt lov bare fordi det er mai og denne måneden betyr russetid? Julie Nielsen (18) går ihvertfall langt på vei å antyde dette i Aftenposten sin Si:D spalte for to dager siden. Nei, Julie: du tar feil. Norsk lov gjelder faktisk for russen også og selvom det finnes de som reagerer på at enkelte ikke kan oppføre seg som folk, så er man ikke russehatere av den grunn.

Bryter man loven og setter andres liv i fare, bør det få konsekvenser. Hvorfor ikke skolene, myndighetene og politiet reagerer tøffere mot russen er for meg uforståelig. Men den naive tankegangen vi har her i landet så vil det koste liv før noe blir gjort.

Har du forresten tenkt over at på 30 sekunder kan veldig mye gå galt. Fikk erfare det nylig. Jeg er litt usikker på hvordan det blir med timelapse fremover. Men snart er kameraet tilbake fra verkstedet. Lærepenge ja, dyr en sådann. Men det blir mye foto fremover. Lærepenger tror jeg man må påregene som endel av livet også. Men til gjengjeld så verdsetter man de tingene en har mer også.

Har og er fortsatt i en sort sky av tvil. Merk mine ord: tvil gjør ting med en. Ikke alltid hyggelige ting heller. Veien fremover blir ikke lett, den blir derimot knallhard og vil kreve mye. Men om dette er hva Han ønsker, da skal det også bli slik.

Veien til et menneskets hjerte er ofte via mat. Ja, det kan jeg være enig og bakeverkenes fortreffeligheter har jeg alltid hatt tiltro til, mens man feberdrømmer om kvæfjordkake.

Skrevet for Fredag 04. mai 2012.

Publisert  04.05.2012, 20:00
Oppdatert 05.05.2012, 01:00

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.