02.02.2023

Når alle reagerer så skjer det noe

juni 24, 2012 av  
Kategorisert under Hverdagsliv, Personlig

Media har sine fordeler og iblant kan man glede seg over at ting faktisk skjer med hjelp av nettopp mediene. Igår skrev jeg litt om en mobbesak som jeg ikke engang orket å høre ferdig (fordi den var så ufattelig grov).

Mobbingen av en 68 år gammel skoleinspektør har sjokkert en hel verden.

Når jeg postet denne saken på Twitter og Facebook skjedde ingenting. Ikke èn reaksjon eller ett ytret ord. Da tenkte jeg mitt og tror ikke de tankene bør gjengis her. Det var kanskje ikke så farlig? «Sånn er det jo bare». Men så tok mediene ytterligere tak i dette og ting begynte virkelig å skje. Takket være en blogger så er bussinspektøren Karen Huff Klein (68) blitt verdenskjent og millionær.

En innsamlingsaksjon har gjort den eldre damen til millionær så hun kan reise på forunt ferie (gratis med flyselskap til Disneyland) og har fått støtteerklæringer i nord, sør, øst og vest. Det er på en side flott, men så trist at en grov sjikanesak må tas til mediene før noe skjer.

At det må gå så langt bør fortelle oss noe. Vi medmennesker (foreldre og alle andre) har et ansvar. Det er å gi våre barn en god fremtid og det krever et ansvar. Når 10 åringer oppfører seg slik så er det et uttrykk for noe og det er langt mer alvorlig enn noen små pøbelstreker på skolebussen. At det nå har kommet frem hvem disse personene er har ført til over 900 trusler mot en familie og masse raseri.

For noen er livet blitt snudd opp ned på dager. Problemet her er dog ikke borte. Fordi det handler om adferd, ære,holdninger, barneoppdragelse og grunnverdier vi må ta tilbake i et altfor objektivifisert samfunn.
Tenk om vi kunne lære av dette. Og at det skjer før media tar tak i det.

Publisert  24.06.2012, 20:00
Oppdatert 24.06.2012, 20:30

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.