23.01.2021

Bok 08-06-06-2012

juni 30, 2012 av  
Kategorisert under Personlig

Store hvite, døden på nært hold, de fascinerende skyene og noen små tanker om ting man virkelig drømmer om. Ensjøbyen, weboppdatering og hva enkel glede virkelig kan være. Skal også forklare litt om bakeverkenes fortreffeligheter.

Mens man sakte nærmer seg årets første dusin.

La oss være litt dyriske idag. Det er fredag og det er helg. Ferietid, feriedag og bare kos (nesten ihvertfall). Sharkey ankom igår og er allerede blitt innviet. De første bildene kommer ganske snart. Dyr er forresten fascinerende og ser ofte på Discovery Channel. Et program som heter dødelig nærkontakt er noe jeg ofte ser på. Et kamerateam ville sjekke ut hvor nærme de kunne komme en hvithai og en krokodille.

Forbløffende dyr. Livsfarlige og av slaget man må behandle med varsomhet og respekt. Alternativet er den sikre død. Visste du at selv flodhester holder seg unna krokodiller. Dette er et dyr som kan dele et menneske i to. Noe som forteller litt.

Alle har vi vel en historie om å «legge» en orm i sengen. Men hva om du våkner opp og faktisk finner en sint orm i sengen din? En grinete slange på badet er heller ikke å kimse av. Men det finnes farligere varianter enn disse to. En av drømmene mine er å kunne ta skikkelige gode bilder av nettopp slanger. En av disse dagene.

Dyreparken i Kristiansand, København Zoo, London Zoo og New York Zoo står høyt opp på listen over mine drømmesteder å dra til. Dyr er rett og slett herlige. Uten dyr er verden en mye fattigere plass.

Skyer slutter aldri å fascinere meg. Det har nok den som titter innom funnet ut for lenge siden. Hvorfor blir skyene som de gjør? Litt om det kan leses her. Stemningsmakerene, stemningsskaperne. Jeg mener at skyer også former våre dager. Jeg lar meg rive med av fargene, formene og den settingen de gir. Enda en grunn om at jeg fabler litt om å komme meg til Amerika. Her er ett eksempel.

Det er noe med lufttrykket som gir noen helt fantastiske skyformasjoner der. Tar du med andre faktorer som New York, baseball og nysgjerrigheten på livet «over there» så har man en slags god-grunn-pakke for å reise på tur. Når vet jeg ikke ennå.

By i byen. Mange tenker på Nydalen som jo egentlig er det. Man mangler vel kun et rådhus. Det samme kan fint sies om Fornebu. Fjordbyen i Bjørvika skyter jo frem mot 2020 også fart. Nå kommer i tillegg Ensjøbyen. Det gamle industriområdet gjøres gradvis om til by i byen. 7000 nye boliger skal bygges her og det betyr også ny T-banestasjon iløpet av en to års tid.

Når det lar seg gjøre skal jeg dele utviklingen her med dere, i form av bilder. Er spent på hvordan dette blir siden jeg synes Ensjø lenge har vært et heller dødt område. La oss håpe de klarer å gi stedet litt mer liv og varme.

Mens de fikser på T-banen, Oslo S og ferie går sin gang så skal det fikses litt også her. Har flørtet bittelitt med tanken på et kanskje nytt utseende til webben (som en variant B). Men dette ligger kun på tankenivå. Det blir noe endinger på forsiden, litt endringer i farger og noe annet småplukk. Man minnes ordene fra barneårene godt: Never change a winning team!

Hva er så gode bakeverk? Gode kaker vel. Og hva er gode kaker? Jo, kaker baket med kjærlighet, de rette ingrediensene og av noen som kan lage mat og bake. Snille tanter eller gode venner. En kake beriker en kakemoms sin hverdag. Særlig sunt er det ikke, men godt.

Hverdagslykke II. En kjælen pusefrøken på fanget som durer som et helikopter, mjæver og koser seg når hun får magekos er ikke bare sjarmerende, men også bare så søtt og en kosestund verdig. Hverdagslykke det også. God helg ønskes alle og enhver.

Skrevet for Lørdag 30. juni 2012.

Publisert  30.06.2012, 14:00
Oppdatert 30.06.2012, 16:30

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.