01.11.2020

Nytt kamera på gang og endringer

januar 22, 2014 av  
Kategorisert under Fotografi

For to og et halvt år siden var gleden stor da jeg tok over Maria fra VampBea som den gang skaffet seg nytt kamera. Siden den gang har kameraet vært for hånden daglig. Slikt blir det slitasje av. Enten man vil eller ei.

Derfor blir det noen følger av dette.

Nytt og solid verktøy

Fra 2008 og frem til dags dato har det rukket å gå seks år. Jeg har hatt mange kameraer og hadde en fin tid med Jupitèr som nå er pensjonert og Maria frem til dags dato. De siste fire-fem månedene har jeg dog skjønt at ikke alt har vært som det skulle med mitt nåværende kamera. Error 99  (the beginning of the end) meldingene har kommet oftere og oftere. Noe som førte til at jeg feilaktig sendte et minnekort til service.

Igår ble det klart at lukkeren med mer er gåent. Igjen. Noe som betyr reparasjon og sykehusopphold igjen. Når? Det vet jeg ikke enda. Men jeg gir ikke opp min gamle følgesvenn og pensjonerer henne. Men: jeg har bestemt meg for at et nytt kamera skal anskaffes. Noe som er på trappene nå.

Et nytt og solid kvalitetsverktøy som gir samme gleden som det Canon EOS 30 D og 40D har gitt meg de siste årene. Det skal hete Grigoriy og en fyldigere presentasjon kommer en av dagene nå. Noen små detaljer må på plass først.

Endringer

Hvordan føles dette? Hva slags tanker har jeg rundt det? Både følelsene og tankene er blandet. Ikke bare går det på penger og prioriteringer, men måten ting skjer på. Elektriske ting har bare en gitt levetid, det må man akseptere og de store selskapene lager ikke lenger elektronikk som varer i flere tiår. Den tiden er slutt. Uten noen form for tvil.Men det betyr ikke at jeg trenger å like dette, for det gjør jeg ikke. Overhodet ikke.

Noen endringer blir det og i disse dager skrives nettsidene mine om. Infoen oppdateres til 2014 nivå.
Bioen til Maria og Jupitèr er også blitt endret. Det nye kameraet velger jeg nå å være litt mer anonym med.
Dette er en oppfølger ja, det har super kvalitet og vil gi meg glede i mange år fremover.

Men jeg blir litt mer bestemt med hva slags info jeg deler om kameraet. Grunnen er at ikke alt man foretar seg eller bruker av foto-riggen er noe enhver trenger å vite om. «Mappa mi» er ikke din. Slikt kan misbrukes med letthet på sosiale medier og noen tar kreditten av andres arbeide uten å blunke. De skal ikke få noen næring. Med Grigoriy kommer nye tider.

Nye bilder

Det betyr dog ikke at jeg slutter å dele bilder. Selvsagt ikke, men det betyr at jeg i noen grad fra nå av, bekytter utstyret mitt og ikke oppgir alt rundt det jeg gjør med dette. Noen fotografer deler alt, andre ikke. Av årsaker som kan være mange. Men om jeg gleder meg? Ja, jeg gjør det. Blir litt rart å begynne fra bunnen av igjen, men samtidig veldig spennende.

I år skal jeg lære meg mer om astrofoto, omsider prøve å bli ferdig med størsteparten av T-baneprosjektet og prøve ut mange nye ting. Med et helt nytt verktøy. Bilder kommer, mange sådann. Gled dere like mye som det jeg gjør.

Publisert  22.01.2014, 00:00
Oppdatert 22.01.2014, 01:00

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.