29.11.2021

Ezekiel

mai 12, 2012 av  
Kategorisert under Fotografi

Ezekiel? Du har kanskje hørt navnet før. Hva? Hvor? Hvordan? Kalt opp etter en viktig profet. Glinsende i gull og en skikkelig rakker av et like digitalkamera. Mitt i alt tredje digitalkamera. Mer spesifikt så er typen Canon Ixus 310 HS.

«Zeke» eller «Gullet» er vel fort to kjælenavn som kan bli brukt på kameraet.

Følsom

Når man beskriver et kamera som følsom så vil vel enhver lure og kanskje foreslå at man trenger å snakke med noen. Men faktum er at dette vidunderet kun har en knapp, en veldig enkel måte å bruke menyen på og følsom som i trykkfølsom. Liten og nett, kjapp, lett å bruke og komplisert men samtidig ukomplisert. Akkurat slik man ønsker seg.

Som med Maria og nå Grigoriy er dette et gromkamera. Jeg er Canoned så det holder og ser frem til mange fine stunder fremover. Der læring, testing, prøving, feiling og prosjekter vil gjøre at Ezekiel får mer tid i felten. Til nå har det beklageligvis vært i «standby-modus». Akkurat det er flaut og litt leit faktisk.

Dynamisk og glimrende

At det er stor forskjell fra et speilreflekskamera og et slikt kamera som dette er, ja det er nok nærmest en undrivelse. Men det er en forskjell som er helt utmerket. Var det at jeg kan filme med det avgjørende?
Nei, men et pluss ja. At man kan ta med seg «Zeke» i lommen er derimot for en bonus å regne. Spesifikasjoner? Ja, se selv.

Til alle årstider, til all mulig bruk og hvor det måtte være hen til enhver tid. I tjeneste, men ikke som noe hovedkamera eller back-up. Sidekick? Nei, et godt alternativ. 180 bilder høres lite ut, men er bildene gode så er det akkurat nå. Alt til sin tid og bruk.

HjemFoto

Kommentarfeltet er lukket.