28.09.2021

Om fotografering

august 4, 2008 av  
Kategorisert under Fotografi

Mitt forrige kamera. Foto: JTK.Alt har en historie eller bakgrunn. For meg var det første møtet mitt med fotografering basert på ren tilfeldighet og valg av et år på folkehøyskole. Lite visste jeg vel der og da hva som skulle vente meg senere og i fremtiden.

Foto kom, gikk og er så tilbake etter mange års fravær. Nå som lidenskap.

Øyeblikket

Det handler mye om øyeblikket og det som skjer akkurat der og da. Stemningen, lyset, fargene eller en helt konkret situasjon og hvordan dette settes sammen. Å fanget et øyenblikk blir som å skape seg et lite stykke historie. For akkurat den lille stunden får man aldri igjen. Nesten som poesi og ihvertfall like vakkert.
Kunst. og i ettertid.

Akkurat denne biten er vel det som tiltrekker og fascinerer meg mest med fotografering og fotoens fine sjel. Fra å være 22 og knapt kunne ta i et kamera, til nå 21 år senere drive med dette som hobby, uttrykksform, moro, spenning og forlystelse.

Motivene

Å velge èn konkret ting jeg liker å ta bilder av eller fokusere på er ikke lett. Ganske enkelt så klarer jeg det ei. Naturen, landskap, makro, arkitektur, himmelen, værfenomen, bybilder, metro og reklamefoto er alle svært så spennende områder. Ønsker å lære meg mye mer om disse, steg for steg og i tur og orden med tiden. Hva så med favorittmotiver? Det må bli månen og fuglebilder. Er nok disse jeg vil fokusere mest på i 2015.

Hvor finner jeg så de gode motiver hen? Nåh, det er nå både her og der, innenfor og utenfor rekkeviddene i kongens by. Nei, vet du hva. Jeg gir da ikke bort mine favorittplasser. Men bildene vil du finne på nettsidene. Det får duge.

Tanker om foto

Om foto er det muligheter for å gjøre seg opp mang en tanke. Om alt fra gode motiver til hvilket kamera man skal velge seg og hva et godt eller dårlig bilde er. Fordi det finnes alt fra bursdagsfotografen med et enkelt digitalkamera til proffen med det dyrest tenkelige utstyret på markedet i dette øyeblikk. Selv fokuserer jeg på å ha det gøy, lære seg nye ting, øve-trene, ta masse bilder og prøve seg frem.

En hobby blir også morsom når man har en god venn og dyktig fotograf som fotolærer. Det handler jo litt om foto også og se at øyeblikket du fanger er der til evig tid, dersom det bevares på en hensiktsmessig måte. Foto er berikende, fantastisk, inspirerende og imaginær kunst.

HjemFoto

Kommentarfeltet er lukket.