20.10.2021

Journalistikken kveles

oktober 9, 2009 av  
Kategorisert under Webarkivet

Mediamangfoldet svekkes. Grafikk: VampBea.Finanskrisen har satt sine spor i Norge også. Mediene slipper ikke unna og tvinges til tøffe kostnadskutt. Denne gangen er det TV 2 som rammes.

130 årsverk skal legges ned og 150 millioner kroner må spares inn.

Journalistisk strupetak

Er journalistikken døende? Foto: SXC.Etter tidligere å ha vært vitne til at aviser som Dagbladet og VG har måttet kutte hardt, så var det TVNorges tur. Aktuelt, altså nyhetsinnslagene ble fjernet og programmer som Mess-TV ble og lagt ned. Nå skjer altså det samme med TV2 hvor ungdomskonseptet Waschera og Tabloid forsvinner.

Det er en knalltøff virkelighet man nå har foran seg. Med begge hender så tar krisetiden et strupetak og journalistikken gisper med rette etter luft. Kan dette være begynnelsen på slutten? Advarselen har åpenbart seg og gir bud om dramatiske skippertak for TV2.

Fremtvunget enfold

Jeg har ment, sagt og skrevet mye om den gode gamle journalistikken som ofte synes fraværende. Om ikke annet så er det nok en realitet at den vil slite med å overleve nå. Den økonomiske motbakken tvinger frem et enfold fremfor et journalistisk mangfold. Etter årevis som et friskt pust i mediehverdagen, så har omsider den harde hverdagen kommet.

Som en dårlig odør der lukten av usikkerhet, et famlende annonsemarked og stillstand gjør seg til kjenne.

Bekymringsfullt og et faresignal for alle som er glad i god journalistikk på papir, nett og tv-ruten. Det er rett og slett trist å se storaviser og tv-kanaler bare bli redusert til skygger av seg selv, som panisk forsøker å holde tritt med tiden.

Kommentar: Jeg frykter for journalistikken i fremtiden. Et det virkelig noe et foregangsland som Norge må ha, så er det levende journalistikk. Hvor er så hjelpen hen? Den trengs. Akkurat her og absoulutt nå.

Publisert  09.10.2009, 19:00
Oppdatert 09.11.2009, 05:23

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.