08.07.2020

Når Ruter tar feil

november 19, 2010 av  
Kategorisert under Meninger, Metro, Personlig

Ruter er nok i noens øyne litt mer enn et kollektivselskap. Skjellsord, kilde til frustrasjoner, grunn til å bruke bilen eller faktisk en grunn til bekymring. Som mange ganger før, skal det handle om Flexus og ansatte som burde lære seg folkeskikk.

Det er med en viss skrekkblandet frykt at man igjen må ta opp temaet kvalitet vs tull-tøys.

Kortkluss

Jeg tror de fleste før eller siden har havnet i en situasjon der man har blitt tatt for å snike. Det er ikke mye gøy og anbefales overhodet ikke. Men mange opplever nå å bli tatt enda de har gyldig kort. Hvorfor? Fordi Flexus kortene har en tendens til å dø ut etter en viss tid. Ja, du leste helt riktig. De dør ut. Altså dataene forsvinner fra kortet.

Dette har vært tatt opp i flere medier uten at Ruter har gjort noe med det. Har de valgt å ikke å gjøre noe med det? Har de ikke ressursene? Lar de være? Spørsmålene er mange og det er veldig suspekt at Ruter har latt være å si noe om dette.

Det er så man kan lure på om de spekulerer i dette og da er troverdigheten deres som en kollektivoperatør isåfall så godt som død. Men jeg lar tvilen komme de til gode.

Hvorfor så mange feil?

Spørsmålet stiller nok mange kollektivreisende seg daglig og les Martin Bekkelunds artikkel om Flexus. Den beroliget ikke akkurat. Rapport fra en sniker spør om det samme som jeg etterspør, hva slags rettigheter man har når Ruter tar feil. Nylig opplevde jeg selv at sperrene på Tøyen T-banestasjon påsto kortet var ugyldig.

Damen i Narvesen kiosken på stasjonene påstå så at det var utgått.

Vel hjemme fant jeg ut at dette var feil heldigvis. Hadde det vært tomt ville jeg ikke fått validert kortet og hva da om det hadde vært kontroll. Og hvorfor lyver Narvesen ansatte slik? Det er mye som skurrer. Men aller mest så virker hele Flexus-systemet i beste fall tvilsomt. Ruter opptrer heller ikke særlig stuerent.

Hvorfor så mange feil? Hvorfor så liten vilje til å rette dette opp? Og hvorfor tar de aldri selvkritikk? Episodene de siste månedene er mange nok til at de bør si noe nå.

Kommentar: Ta alltid vare på kvitteringen når du fornyer Flexus, valider kortet så ofte som mulig og husk: ved en kontroversiell situasjon, kontakt forbrukerrådet. Feil kan jo skje, men som passasjer skal du heller ikke måtte finne deg i alt. Du har rettigheter, men ikke ta det for gitt at Ruter vil ivareta de for deg.

Publisert  19.11.2010, 00:00
Oppdatert 19.11.2010, 00:02

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.