30.09.2020

Vill vest bak tastaturet

juli 13, 2011 av  
Kategorisert under Meninger, Personlig

Det kan gå hardt for seg når man skal mene noe idag og mye kan fort bli så alt for mye.
Meninger eskalerer og ender oftest med personangrep, trusler og sjikane. Men hvorfor?
Har behovet for å mene noe eller hevde seg så stort at all fornuft forsvinner?

Det er en usunn og direkte skremmende trend som har vokst frem de siste 15-16 årene.

Ingen fornuft bak tastaturet

Det kan rett og slett virke som idet øyeblikket mange setter seg ned foran et tastatur på en pc som er koblet til internett så forandrer vi personlighet. Enten man er hyggelig, sympatisk, usympatisk eller direkte ufyselig. «Det er jo bare internett», «det er jo bare moro». Joda, du har sikkert hørt argumentene mange ganger før.
De er bare et dårlig forsøk på å bagatelisere en situasjon som er langt mer alvorlig enn som så.

Mange av oss mister det vi måtte ha av fornuft og folkeskikk når man sitter ved en pc og det er blitt konkludert forlengst. Dette merkes godt i bloggsfæren eller i kommentarfeltet på aviser som Aftenposten, Dagbladet, Nettavisen eller VG. Men også i sosiale medier som blant annet Facebook og Twitter.

Et tastatur er alt som skal til og vi mister våre hemninger fullstendig. Foto: SXC.

Vill vest

Jeg håpet i min tid at dette var noe som ville dø ut med Blink og Nettby, altså den utrolig dårlige oppførselen mange har utvist og daglig utviser på nett. Men det har ikke endret seg mye, beklageligvis. Det har eskalert. Toppbloggere har fått erfare det, kjendiser har fått erfare det og aviser har prøvd med ulike løsninger for kommentering. Heller ikke det å implementere Facebook har hjulpet.

Mange ganger har jeg funnet på å sammenligne dette med ville vesten. Ikke ubegrunnet har det vist seg. Problemet er mange folks oppførsel på internett. Vet vi ikke bedre? Upersonlig kontakt gjør oss ufyselige, uberegnelige og totalt ansvarsløse. Derfor sklir det helt ut.

Kommentar: Troll bør ikke belønnes og nettaviser bør droppe sine kommentarsystemer inntil folk tenker å begynne å oppføre seg. En debatt er ingen vits så lenge man ikke vil debattere.

Publisert  13.07.2011, 13:00
Oppdatert 14.07.2011, 18:00

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.