04.03.2021

Når straffen blir feil

august 3, 2011 av  
Kategorisert under Meninger, Personlig

Jeg koser meg glugg ihjel i fengselet. Dette erklærer en av NOKAS-ranerne, Erling Havnå. Samtidig så vet man at pasienter på sykehus og gamle såvel som uføre behandles uverdig. Straffen som ble feil og fordelingen som ble så ujevn som den kunne få blitt.

Luksusfengsel i Halden. Mat, lommepenger, tilgang til TV, internett og gratis utdanning.

Fengsel eller et opphold i en realitetsbasert serie ala Paradise Hotel eller Big Brother? Ja, man kan saktens begynne å lure. En eks-statsråd lurer, jeg lurer og garantert mange andre. Det er nemlig stor forskjell på et fuktig fangehull og noe som ligner mer et hotellopphold til fem stjerner. I sterk kontrast blir syke på landets sykehus stuet bort på gangen. Uføre, gamle eller kronisk syke må ta til takke med kummerlige forhold.

Det blir helt feil, så fullstendig feil. Fordi det er ikke fangen som må gjøre bot for sin forbrytelse. Han eller hun unnskyldes jo mer eller mindre. Mens derimot andre samfunnsgrupper uten rettigheter eller noen som snakker deres sak.

Det å være syk eller pleitrengende skal ikke være en straff. Begår du derimot en kriminell handling så skal man derimot gjøre opp for den. Ved å belønne fanger i norske fengsler så begår vi en tabbe man ikke har sett utgangen på enda. Jeg anbefaler stortingspolitikerne å bruke sørgeperioden frem til 13. august godt. Skjønner dere hvor feilen ligger og hvor feil dette blir?

De bør innse hva slags signaler dette gir. Jeg spør igjen hvor man oppmuntrer til mer kriminalitet og særlig . Det burde ringe en rød bjelle eller to på Løvebakken. Av typen man tar seriøst og gjør noe konkret ut i fra.

Publisert  03.08.2011, 21:00
Oppdatert 04.08.2011, 02:00

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.