03.06.2023

Snu fokuset

august 4, 2011 av  
Kategorisert under Meninger, Personlig

Kiwi snur aviser. De vil ikke gi en massemorder fokus. Nå snur andre avisenes forsider også. Vi er flere som bør snu. Mest av alt på fokuset. Kjærlighet, samhold, tro og håp.
Men også ansvar, fornuft og handling.

Vi må vise oss som varme, men også tenke på sikkerhet og rasjonelle handlinger.

For mye bilder

Det er blitt for mange bilder av drapsmannen. For mye detaljer. For mange navn. For mye tanker. Det holder med at media vet, de trenger ikke dele absoulutt alt. For mye bilder gir helt gale bilder og livsfarlige bilder.
Det gir et usunt fokus også. Hva man derimot bør fokusere på, er hvordan vi skal leve fremover og ta noen debatter. Upopulære debatter om overvåkning, sikkerhet og trygghet.

Jeg mener at vi skal huske hans navn og bilde. Men ikke overdrive dette. Ikke hate, men elske. Uansett hvor vanskelig det måtte være nå. Media som politi må fokusere på å få tak i medhjelpere og følge med de som måtte utgjøre en trussel mot Norge som nasjon.

Fremdrift og fremtid

Forby forby, jeg vil spy. Joda, jeg har hørt argumentet. Har også lest fra de som sier at alt bør være som før. Ingenting blir som før, det er første bud nå. Men vi kan lære av dette ved å stå sammen, ta ansvar og være fornuftige. Det innebærer også forandringer. Noe vi bør innse at vil komme.

Strengere straffer, innstrammet våpenlov og innstramning på kjøp av kunstgjødsel er noen forslag som er luftet. Jeg forstår at demokrati, åpenhet og tilgjengelighet er alt for mange. Men er ikke sikkerhet og det å kunne være trygg i sitt eget land viktig også? Igjen, fokuset. Tenk fremover og ikke bakover.

Kommentar: Snu gjerne avisenes forsider, men oppfordre også til at folk snur fokuset og ser fremover.

Publisert  04.08.2011, 01:00
Oppdatert 04.08.2011, 01:30

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.