02.02.2023

Bok 01-01-07-2012

januar 22, 2012 av  
Kategorisert under Personlig, Status

Ålreit folkens. Da er det klart for årets første bok. Og den skal handle litt om webfiklerier, stilletid, tid og ikke tid, relasjoner, foto og verdighet. Egentlig er dette en spøkelsesposting siden søndager normalt ikke er publiseringsdag. Men det får være for idag.

Det er tidlig morgen og jeg er overraskende våken til tidspunktet å være.

Januar er en seig måned. Samtidig er det en god tid for refleksjon og tanker også. Det har vært mye av det siden juletider ifjor. Igår skrev jeg litt om lykke og det kommer et lydklipp snart. Forklarer mer der om dette med relasjoner og det å kommunisere med/føle seg vel sammen med andre mennesker. For det er ikke alle mennesker man går like godt overens med eller klarer å kommunisere med.

Tid. Ja, det kan ta tid. Mye tid, å rydde opp i slike ting. Veien fremover i forhold til noen mennesker er litt uklar i skrivende stund og bare tiden vil vise hva som skjer. Jeg stoler på min Far og lar Han vise veien. Alt har en mening, selv i krevende og prøvende perioder som denne har vært.

Webmessig er ting nesten som før og har oppdatert litt sider i morgentimene. Ja, det er pussig hvor effektiv man kan være når man ikke får sove og vet at høymessen ikke er mange timene unna. Skal nok oppdatere litt mer senere idag og prøve å gjøre meg helt ferdig. Det hadde vært så fint å vite at man kun har daglige oppdateringer igjen. Hadde en lengre webpause før jul og den forsinket ting litt.

Tidsmessig har ting endret seg litt også iløpet av 2011 og vil nok mest sannsynelig gjøre dette året også. Om det går som man ser for seg. Jobb to dager i uken, sosiale ting, to nye prosjekter og et aktivt trosliv gjør at døgnet ikke lenger har nok timer. Men på mange måter er det bare vidunderlig.

Foto har endelig blitt gjennopptatt igjen og har tatt litt nye bilder i det siste. Senest for noen dager siden, men de ble heller sørgelig dårlige. Kveldsfoto i kulda med stativ og altfor høy ISO ga bare masse støy og tull. Desverre. Men nye bilder legges ut. Kanskje allerede senere idag. Kommer også til å gjøre om siden om bakgrunnen for min fotointeresse. Jeg liker meg bedre bak kamera enn foran kamera.

Ellers håper jeg i tiden fremover at man kanskje kan gjennoppta kontakten med noen gamle bekjentskaper, som kan bli til vennskap igjen. Er stort sett veldig tilbakeholden på å nøste opp i gamle kapitler fra fortiden. Men disse to har jo gitt meg mye glede før. Vi får se. Kan bli positivt. Eller ikke. Også her vil tiden vise.

Tilslutt har jeg lyst å snakke litt om verdighet. Enten man snakker om rasisme, noe jeg får minne om at går begge veier eller når et menneske gjør narr av et annet. På grunn av for eksempel hår, handicap, utseende, følelser, tanker, verdier og grunnholdninger. Hva med deg selv? Har du gransket din egen samvittighet og dine egne holdninger?

Gjør meg en tjeneste: vær ærlig med deg selv. Når du tilgir noen så skal du faktisk følge det opp med hjertet og ikke bare skrive det eller si det. Ellers blir det falskt. Ikke gjør narr av en skallet, en funksjonshemmet eller en med annen hudfarge fordi du vil være påtatt morsom, trendy eller «i tiden». Da er du bare kynisk.

Skrevet for Søndag 22. januar 2012.

Publisert  22.01.2012, 15:00
Oppdatert 22.01.2012, 16;40

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.