07.02.2023

Mobbing kan ødelegge liv

august 24, 2012 av  
Kategorisert under Hverdagsliv, Personlig

Mobbing kan da vel ikke være så skadelig? Det er jo bare litt moro. Ingen mener noe med det. Veldig vanlige argumenter som alltid blir brukt. For å snakke det bort og undregrave mobbingen. Mobbing er svært skadelig og et samfunnsproblem.

Mobbing er som kreft. Begge deler er like skadelig på hver sin måte.

Hvis du synes denne sammenligningen er drøy, så spør en som har blitt eller blir mobbet hver eneste dag på skolen, jobben eller privat om hvordan dette er. Da vil du forstå at det ikke er så rosenrødt og noe man bare kan prate bort. Mobbing tar liv, har tatt liv og vil ta liv. Jeg er en av de som vil gjøre mobbing straffbart og forteller litt i et ferskt lydklipp om hvorfor.

Dagbladet skriver idag en meget kort men bra artikkel om dette og anbefaler kampanjen Stå Sammen på det varmeste. Man må ikke forsvare mobbing eller ufarliggjøre den på noen måte. Men være oppmerksom, stå sammen og si nei til all mobbing.

La meg vise to eksempeler på hvor galt det kan gå.

Er dette greit? Nei. Er voldsbruk greit? Nei, jeg er sterkt imot det. Men forstår at man tilslutt kommer i en så desperat situasjon at det ikke er noen annen utvei. Det er hvor langt mobbing kan gå.

Dette er et annet eksempel. Synes du mobbing er like ufarlig nå? Like mye lek? Ikke så nøye? Tenk deg godt om og forstå at mobbing er ekstremt ødeleggende.

Publisert 24.08.2012, 21:00
Oppdatert 25.08.2012, 00:30

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.