02.02.2023

Mobbing er ikke uskyldig moro

september 1, 2012 av  
Kategorisert under Kultur

Hva får et menneske til å gjøre ondsinnede ting mot et annet menneske? «Det er jo ikke så farlig, det er bare moro«. Mobbing er et økende problem og Ukens godbit (som ikke føles særlig god) tar for seg dette.

Fordi det aldri kan sies nok ganger: Mobbing er ikke uskyldig moro.

Skrikene er såre og desperate. De kommer fra klasserommet på en ungdomsskole. Stedet er Gig Harbour, Washington i USA. En 13 år gammel gutt får regelrett juling av sine medelever. En ting som er urovekkende er at dette blir filmet, men at læreren tar parti og blir med «på leken» gjør saken langt mer graverende.
Hvordan er det mulig at en lærer som skal være en rollemodell kan bortforklare noe slikt?

Dette er jo nettopp problemet med mobbing, at man forsøker å ufarrliggjøre det hele.  Det er ikke vanskelig å føle med mobbeofferet, men også mobberen og læreren (som kan ha mangel på empati) har også behov for hjelp. Mobbing er uttrykk for noe og det må man i skolevesenet som ellers i samfunnet begynne å ta på alvor.

Publisert  01.09.2012, 21:00
Oppdatert 06.09.2012, 15:30

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.