26.09.2022

Å ta vare på helsen betyr noe

januar 23, 2014 av  
Kategorisert under Hverdagsliv, Meninger, Personlig

For noen år siden ville sikkert mange ha smilt vel i munnvikene om de hørte meg si disse ordene. De var nok vant til en som forsynte seg minst to-tre og fire ganger av middagen. Men med tiden endrer ting seg. Også holdninger og vaner.

Helse er noe man ikke kan skyve bort og bare glemme. Før eller siden innhenter den en.

Endringer i livet

Det ville vært en underdrivelse å si at store endringer i mitt liv har skjedd siden 2010. For de som kjenner meg er nok dette noe mange av dem fortsatt sliter med å takle og forstå. Men denne biten tror jeg nok er litt enklere. Frem til nå har jeg ikke sagt så mye om saken. Men begynte å trene på treningsstudio i september 2013. Rygg, armer, knær og bein trener jeg flere ganger ukentlig.

Snart skal et litt mer spesialisert opplegg på plass også. Endringer i livet er et nøkkelord. Komme i form, føle seg vel med egen kropp og velvære, forebygge eventuelle helseplager og kunne leve et godt, rikt liv og det hjemme. Denne mannen skal ikke på noe aldershjem og stues vekk som en klut i et støvete skap.

Derfor trener jeg flere ganger i uken i en annen bydel og trives veldig godt med det. Har en treningspartner som også backer meg opp og det er bra. Å være to hjelper alltid som en god motivasjonsfaktor.

Investering i livet

Riktignok er fortsatt Coca Cola, sjokolade og diverse bakverk veldig godt. Men jeg prøver å trappe ned dette og da helst til lørdag og litt på søndag. Av flere grunner har også matmengdene blitt mer moderert og det har blitt mer grønt i kosten. Å ta vare på helsen er en investering i livet, det jordiske livet. Høres sikkert spesielt ut. Men det er jo slik. Det er ikke med helse som med et kamera eller pc, skranter den så kan ikke deler skiftes ut.

Altfor mange mennesker spiser eller drikker seg selv daglig til hensovelse. Over hele verden så tar usunn livsstil knekken på mennesker. På grunn av livsstilssykdommer og dårlige valg. Det er ikke for meg å fortelle disse hvordan de skal leve. Det er noe enhver må innse og gjøre noe med selv.

Men selv tok jeg et klart valg ifjort høst og satte trivsel, velvære og livskvalitet som prioriterte områder.

Sprenge grenser

Det handler også om å sette seg delmål og nå opp til ting i livet andre har vært gode til å holde deg nede på og fortelle at «ikke er noe for deg». Fikk senest for tre dager siden høre at rollerblades ikke er noe for en «som meg». Det er en motivasjonsfaktor og gleder meg til å begynne med dette om noen få måneder. Sykling eller rulleski er også noe jeg vurderer litt frem i tid.

Å sprenge grenser, få til ting, mestre ting og gjøre noe som er bra for kroppen: dette er ord som plutselig betyr noe. I mange år gjorde de det ikke. Men man blir ikke yngre med årene. Derimot kan man være frisk i helsen, frisk i sinnet og holde systemet godt igang.

Rubicks kube og kryssord er faktisk også ting mange bør tenke over. All investering i helsen som gir en god næring i form av aktivitet er bra. Jeg merker allerede forskjeller og ser frem til fortsettelsen.

Publisert  23.01.2014, 15:00
Oppdatert 23.01.2014, 15:30

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.