26.09.2022

Det store klasseskillet

juli 28, 2010 av  
Kategorisert under Moro, Personlig

De rike blir rikere og de fattige blir enda fattigere. Forskjellene øker og det er ikke ventet at ting blir noe bedre heller i fremtiden. Er det noe nytt siden sist? Ikke annet enn at skillet vokser raskere enn noen hadde våget å frykte.

Hvordan ser det ut fremover?

Mørke skyer

Mens Europa opplever nedgangstider og må skjære inn til beinet, er virkeligheten nå en helt annen i Norge. Våren og sommeren har de ulike lønnsgruppene brukt godt til å streike og så true til seg gode lønnstillegg. Trygdeytelsene står derimot på stedet hvil og det antydes om økte skatter og mindre satser. 

Der har man det altså: de svakeste får presentert regningen og må så stå til ansvar for andres grådighet og stadig økende behov. En trend som i seg selv skaper et klasseskille. «Sånn er det bare» bortforklares dette med.

Livskvalitet eller verdighet ser ikke lenger ut til å gjelde for alle og man kan bare spørre seg selv om hva som skjer når de mørke skyene kommer over norsk økonomi. Noen vil få svi og det er ikke vanskelig å skjønne hvem dette vil være. Det er stygt å sparke noen som nede fra før av og her syndes det grovt.

Ingen hjelp

Dagbladets to saker om de økende forskjellene igår forteller sitt. Regjeringen har forlengst vist at de ikke vil bekjempe fattigdommen og med sin politikk skaper de et bevisst sosialt apartheid. De fattige får altså enda mindre enn før og må fra før av slite med NAV og møte på lite eller ingen hjelp overhodet. Det knuser noen misforståtte myter om at vi er verdens beste land å bo i og at Nobels fredspris gjør oss verdige.

Et land der man ikke klarer å ta vare på sine eldre og syke på en skikkelig måte er uverdige og nå er det  på tide å innse dette også. Er du under middelklassen, da er det verre med dine rettigheter og gode levekår.
Ingen hjelp er å få. Slik var det 250 år siden, 150 år siden og idag.

Kalkulering

Den norske regjeringen har selv sagt at tak over hodet, mat på bordet og rett til elektrisitet er noe alle norske borgere skal ha. Men se på hvor mange bostedsløse det er, hvor dårlig botilbudene er og når situasjoner oppstår der kraftselskapene har gjort feil, så er det du og jeg som får svi. Mens ingen hjelp eller ordninger kan forventes.

Enda man har plikt til å hjelpe, så stikker blant annet NAV unna sitt ansvar. Mange sosialklienter og klienter på avklaringspenger har rystende historier å fortelle. Men ingenting blir gjort. Det kalkuleres og dette gjøres med åpne øyne på regjeringsnivå. Ingen bryter loven så ofte som dem.

Kommentar: Det store klasseskillet er det vår folkevalgte regjering som er iferd med å skape. Alle skal med sa de og mange lot seg lure. Joda, alle skal med. Noen utenfor stupet, mens de som har ordnet seg godt vil nyte deretter. Det er ikke sosialisme, men ren løgn og rankespill. Tre år kan bli lange og smertefulle.

Publisert  28.07.2010, 21:00
Oppdatert 28.07.2010, 21:20

Del på Facebook  Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.