22.01.2021

Stress ned

november 7, 2010 av  
Kategorisert under Meninger, Personlig

Det er noe vi mennesker er flinkere til enn alt annet, nemlig å stresse. Men tenk litt over det, hva gir det deg? Gjør det godt? Oppnår du gode resultater av det? Om svarene på disse spørsmålene er nei, så bør du spørre deg selv noe. Burde jeg ikke stresse ned?

Jeg har visse tanker rundt dette. Les videre og finn ut hva jeg mener.

Blir syke av det

Mitt umiddelbare svar er klart ja. Stress er på ingen måte bra for oss, hverken helsemessig, mentalt sett eller trivelsesmessig sett. I et samfunn som stadig krever mer av oss og hvor det går kjappere i svingene en noen ganger før så stresser vi mer enn noensinne. Man skal klare å rekke over mest mulig på kortest mulig tid. Og det får sine konsekvenser.

Vi blir dårligere, vi oppfører oss dårligere, behandler andre dårligere og tar oss ikke lenger tid til hverandre. Fordi tiden ikke strekker til i en verden som skal ha alt på 1-2-3. Hvorfor tror dere ellers at sykefraværet øker? Mange blir utbrente lenge før de fyller 30. Det er virkelig alarmerende.

Blir vi bedre?

Jeg mener nei. Vi blir ikke bedre av å stresse. Stress er en del av det aggressive forbrukersamfunnet vi lever i anno 2010. Det gjør oss ikke noe bedre, snarere tvertom. Vi distanserer oss og både du som jeg, naturen, dyrene og medmenneskene rundt deg får lide. Fordi alt blir bruk og kast. Alt dreier seg om å ha, få og skaffe. Hva gir det meg? Hva gavner det meg?

Grobunn for dårligere holdninger, mindre følelser, fornuft og forståelse er hva dette jaget gir deg. Intet annet. Derfor er det desto viktigere å huske på hvem man er og klare å kunne koble av litt. Jeg kunne snakket mer om Marta og Maria, men dere kjenner historien nå hva?

Roe ned

Men slapp mer av. Les en god bok, ta en stilledag, en tur og slå av mobiltelefonen, pc`en og tv`en. Vær bare deg og tenk på de rundt deg. Jeg vet at dette kan virkelig vanskelig eller utopisk i en hektisk hverdag, men prøv allikevel. Ikke bare er det sunt for deg, men også høyst nødvendig.

Selv har jeg erfart hvor slitsomt stress kan være psykisk som fysisk og ikke glem at ditt stress også påvirker de rundt deg.

Det gjør deg friskere, kanskje litt lykkeligere og du gir andre mer av deg selv. Teller ikke det? Jeg vil si at for egen del så beriker det veldig. Å lytte til herrens føtter? Tja, jeg forventer ikke alt alle gjør det. Lytt like mye til deg selv, din egen kropp og de rundt deg. Hva tror du spørsmålene og svarene gir? Hint: roe ned.

Publisert  07.11.2010, 21:00
Oppdatert 09.11.2010, 14:25

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.