01.11.2020

Jeg er sjefen! (1/3)

februar 2, 2011 av  
Kategorisert under Moro

Gamlemor, sjefspus, sjefskatta, gamla eller vakrepusen. Joda Beauty lever opp til sitt navn og er den eldste av VampBeas yndige pelsdotter. Idag dristet man seg til en slags samtale med den eldste av dem alle. En samtale med sin egen spesielle vri.

Hun titter rundt seg, er lettere skeptisk og smetter med ett på fanget.

Dame med manerer

Beauty er galant og hun nærmest smyger seg avgårde. Der Madonna knurrer og purrer eller Gizmo bare «er seg sjæl» så viser hun at de eldste selvsagt er eldst. Hun durer, vil ha kos og ser på undertegnede med sine halvsløve øyne og erklærer lystig: – ah, livet som gammel hunnpus er deilig att leve. Det tviler man ikke på i det hele tatt.

– Jasså, er du frekk?! I bakgrunnen flirer matmoren og opplyser om at nå er man tatt i skole. Så sagt så gjort, for Beauty nirglor og man undres på om hun vil ha kos eller om man får et par sett med skarpe klør i låret hvert øyeblikk. Hun maler mildt og beroliger: – så så, jeg er en gammel dame og har manerer.

Det gode katteliv

Men hun kaster ikke bort tiden, katten som er bedre kjent som sjefskatta, gamlemor eller vakrepusen. Sånn cirka fritt tolket. Neida, hun vil heller snakke om gamle dager, unge hannkatter, frekk datter, kos og det glade katteliv. For denne pusen er uten tvil en avslappet karakter, stort sett det meste av tiden. Så lenge de andre kattene ikke jager hun eller slikker hun i rompen.

Og hun sier det med den største selvfølge også. Nå durer hun som et helikopter der hun strekker på potene og klørene skyter ut idet hun sier: – nå, menneskemannen, ble du skremt? (skremt er vel ikke rette ordet, snarere kvalm stemmer mer – red. anmerk)

Beauty, sjefspusen selv som liker kos og det late katteliv. Foto: VampBea.

Beauty: Ja, de gjør jo det, disse andre pusene
TT: Men det er jo ekkelt!
Beauty: De er noen lømler, jeg skal lææære dem en dag jeg!
TT: Så så, rolig, rolig (klørene er på dette tidspunktet i låret mitt og det gjør vondt!)
Beauty: Åh, klørene mine ja. Du får ha meg unnskyldt unge mann!

Så tusler hun litt frem og tilbake, den yndige pusen som alltid spiser sist av alle kattene. Ja selv når det er snaddermat og som har lagt sin elsk på matmors kalkunfiletpålegg. Hun kan dette med å nistirre noen i senk og sier aldri nei takk til kos, selvom hun er noe skvetten.

Det gode katteliv er å ligge på matbestemors fang, se på tv, sove eller drømme om gamledager da alt var så mye bedre og hun sier: – vet du, som ung så var alt annerledes. Nå slår datteren min meg eller biter meg i nakken og jeg jages av to gale hannkatter! Makan altså.

Del 2
Del 3

Publisert  02.02.2011, 18:00
Oppdatert  06.02.2011, 15:10

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.