01.11.2020

Aspirantpusen (1/3)

juni 8, 2011 av  
Kategorisert under Moro

Han labber avslappet mot deg, maler høyt og lukker øynene. Nærmere bestemt tid for litt kos og oppmerksomhet. Så ser han brydd og sier: øh, intervju? Nei à, gidder ikke det assa. Jeg blogger ikke og sånn.

Etter litt så maler han mer, trekker på det og det kommer lavt: – Ja, okey da!

Dyrenes konge?

Pusur er den mer avslappede, men samtidig lekne pusen som er overalt og gjerne vil være med matmoren sin (VampBea) overalt. Den litt lubne og hårete katten som synes lek, men samtidig det rolige liv er godt, er kontrastenes pus. Han elsker kos, men er ikke noen typisk «på-fanget-katt» slik gjerne Madonna og Beauty er. Og der lille Gizmo blir for vilter, er han motstykket.

Med sitt dovne blikk ser han irritert på meg og sier: – ja, hva gjelder det? Hva vil du mann?! Så labber han avgårde, mens undertegnede klør seg litt i hodet. Dette blir ikke noe vanlig intervju (denne gangen heller). Men plutselig er han tilbake igjen med snoren sin, en buksesnor av alle rare ting. Pusur elsker slikt.

TT: Du ble nylig valgt som herre for dyrenes føderasjon?
Pusur: Ja og hva så?
TT: Er ikke det stas da?
Pusur: Jeg er sjef! Over katt, hund, hest og alt sammen assa!
TT: Og du har fått nytt navn?
Pusur: Ja..sukk..Tim II. Høres ut som jeg er en rotteviller?
TT: Hva? Du mener en rottweiler?
Pusur: Erru frekk?!

Egenrådig

Med ett freser han så jeg får bakoversveis og i bakgrunnen hører man matmoren og matbestemoren flirer i kor. Au! Pusur er ikke fornøyd og kjører klørene i låret. Skarpe klør fra en godt voksen pus. Ikke særlig godt skal vites. – Ha! Nå holder du deg våken i natt også. Så maler han igjen og låter nesten som ovnen min.
– Må ikke spørre dumt vettu mannen, da blir det vondt for deg.

Æh. Hyggelig. Trusler og greier. Men vi har med en egenrådig katt å gjøre. En som ikke blogger eller liker å prate for mye om seg selv heller. Plutselig sprinter han bort til vinduet og gir seg til å klynke og pipe. Han har nok fått øye på en fugl eller kanskje kjæresten?

Her er det jeg som er sjefen. Over alle dyr. Foto: VampBea.

To skritt unna glaningen står han og stirrer på meg. Med ett blir man litt usikker når ett stykk majestetisk pus med masse hår og særegen personlighet gir en det «strenge øye».

TT: Trives du og har du kjæreste?
Pusur: Døh!
TT: Ja, jeg bare spør.
Pusur: Ja.

Katt av få ord dette her. Før han forklarer megetsigende at det å sove, få kos og leke med kompisen Gizmo er yndlingsgesjeftene hans. Så freser han igjen så samtlige i sofaen hopper og et stykk bossepus mjæffer fornøyd og utbryter: – Hihi! Jeg skremte dere! (Så rart da – Red. anmerk).

Del II
Del III

Publisert  08.06.2011, 15:00
Oppdatert 08.06.2011, 17:25

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.